רמב"ם: ניתוח נדיר הציל את חייה של עוברית

פוזיציה!
פוזיציה!

ריכוז של מספר אנשי צוות רפואי בחדר ניתוח הוא לא מראה שגרתי בימים אלה, אלא אם מדובר בצורך להציל את חייה של עוברית.

הליך ניתוחי נדיר יחסית נעשה לפני כמה ימים בקריה הרפואית רמב"ם כשצוות רופאי בית החולים ביצע ניתוח קיסרי יזום ביולדת בשנות ה-40, תושבת הצפון, כאשר העוברית שבבטנה נותרה מחוברת לחבל הטבור ולשלייה במשך דקות ארוכות. העוברית, אשר סובלת מבעיה במבנה הפנים, היתה צפויה לחוות קשיים בנשימה עצמונית עם לידתה והפרדותה מהשלייה ומחבל הטבור המשמשים למעשה מערכת חמצן תומכת לעברית בזמן שהיא בבטן אמה.

על מנת לאפשר לעוברית לנשום טוב עם יציאתה אל אוויר העולם, נערך הצוות לניתוח מורכב, עדין ונדיר יחסית, במהלכו הם מוציאים  בניתוח קיסרי רק את ראשה של העוברית, אך משאירים אותה מחוברת לחבל הטבור והשליה ואת השליה מחוברת לרחם בזמן שהם מפנים את דרכי הנשימה שלה ומוודאים שהיא מצליחה לנשום כהלכה.

"מדובר בהליך שנעשה ברמב"ם מספר פעמים בעבר במקרים מאוד מורכבים", מסביר פרופ' זאב וינר, מנהל מערך ההריון והלידה ברמב"ם, "בניתוח כזה אנו למעשה פועלים על טיימר כשהעובר מחובר למערכת החמצן הרחמית שלו אך בפועל הלידה כבר מתרחשת. הזמן הוא גורם קריטי וחלון ההזדמנויות שלנו קיים כל עוד השלייה וחבל הטבור ממשיכים לתפקד באופן הזה. בפרק הזמן הקצר שעומד לרשותנו הצלחנו להנשים את העוברית שהיתה בסכנת חיים למעשה ולנתק אותה בהצלחה מרחם אמה".

ניתוח כה מורכב מחייב שיתוף פעולה בין צוותים מומחים המגיעים מתחומי רפואה שונים. בימים אלה, פעל צוות מומחים מצומצם אך הכרחי בחדר הניתוח שסייע בהצלחתו, ביניהם מומחים מתחום המיילדות, טיפול נמרץ ילודים ופגייה, אא"ג ילדים והרדמה ילדים.

בתום הניתוח הועברה התינוקת שנולדה אל המשך טיפול בפגיעה של רמב"ם כשמצב  מוגדר טוב ויציב. מאז לידתה מצבה מוסיף להשתפר וכעת היא לומדת לאכול.

ברמב"ם מבהירים כי גם בימים אלה מערך ההיריון והלידה ערוך לתת מענה לכל יולדת, באופן מיטבי בטוח, לה ולילוד. יש לציין כי יולדות החשודות כנושאות נגיף הקורונה או חולות בו מטופלות במתחם היולדות שבמחלקת ה"כתר", הנמצא בבניין נפרד מהמחלקות הרגילות, ומקבלות מענה לכל צורך רפואי על ידי צוות ייעודי.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.