110 עולים ממדינות חבר העמים לשעבר הגיעו לעיר נהריה

צילום: דוברות עיריית נהריה

התמונות הקשות של הורים וילדים הנמלטים תחת אש מערי אוקראינה אינן מרפות. בעיר נהריה נערכו מיד עם תחילת הלחימה לקליטת עולים שהקדימו את עלייתם והגעתם לנהריה בשל המצב הביטחוני במדינתם. לצד זאת, נאספות תרומות רבות לתושבי אוקראינה לאפשר להם לקבל ציוד שיסייע להם בתקופה הקשה והמורכבת. ״זו זכות וגם חובה לקלוט את העולים בזרועות פתוחות ואנו מברכים את עשרות המשפחות שבחרו להקים את ביתן אצלנו בנהריה״, ציין ראש העיר, רונן מרלי.

כ-70 עולים מאוקראינה הגיעו לעיר נהריה מאז ראשית הלחימה במדינתם ב-24.2.22. מדובר ב-26 משפחות שנמלטו מערים שונות באוקראינה לעבר הגבולות עם מדינות שכנות ושם חברו אליהם נציגים של הסוכנות היהודית ומשרדי הממשלה וסייעו בהמשך ההליך לעלייתם ארצה. במקביל, עמדה מחלקת הקליטה של העירייה בקשר רציף עם חדר המצב של משרד החוץ ועם משפחות נהרייניות ששהו בביקור באוקראינה ועשו את דרכן במהירות בחזרה לישראל.

עם פרוץ הלחימה התקיימה הערכת מצב מיוחדת במשרד הקליטה, ראש העיר רונן מרלי וממלא מקומו דימה אפשטיין הבהירו מיד כי נהריה ערוכה לתת את מכלול המענים לליווי המשפחות שיגיעו ארצה באופן מיידי כולל מענים לילדים בשילובם במוסדות החינוך ולהורים בכל הנדרש בשלבי הקליטה הראשונים בארץ.

במקביל לעולים מאוקראינה, הביאה עימה הלחימה גם לעלייה במספר העולים ממדינות אחרות בחבר העמים לשעבר. בימים האחרונים נקלטו בעיר גם 17 משפחות עולים מרוסיה ו-3 משפחות מבלארוס. בסך הכל, בתוך כשבועיים נקלטו בנהריה 46 משפחות: 110 עולים מתוכם: 77 מבוגרים ו-33 ילדים ופעוטות. בנוסף, משפחות נוספות שהגיעו לישראל בחרו להגיע לנהריה ובקרוב ייקלטו בעיר.

ממלא מקום ראש עיריית נהריה, דימה אפשטיין: "אנו כרשות עושים את המיטב בתיאום עם משרדי הממשלה והסוכנות היהודית לקלוט משפחות בעיר. אנו נמצאים בקשר רצוף עם המשפחות באוקראינה שכבר בחרו לעלות לנהריה ומלווים אותן עד ההגעה לארץ ואז צוות מחלקת הקליטה של הרשות עוסק במתן מעטפת חמה ותומכת שתסייע למשפחות העולים בקליטה ובהשתלבות בעיר שלנו".

נתוני משרד הקליטה שפורסמו לאחרונה, הציבו את נהריה במקום החמישי בארץ במספר העולים המגיעים אליה ממדינות חבר העמים לשעבר. חלק מהעולים שהגיעו לאחרונה תכננו להגיע לנהריה בחודשים הבאים, אך תחילת הלחימה הקשה הובילה אותן לקבל החלטה להקדים את העזיבה של מולדתם לטובת בניית בית חדש בישראל.

בנוסף לליווי העולים החדשים מקיימת מחלקת הקליטה מאז ראשית הלחימה פעילות משותפת עם גורמים בינלאומיים לאיסוף של תרומות הן לאזרחי אוקראינה שאיבדו את רכושם ונמלטו לגבולות עם המדינות השכנות והן למשפחות שהגיעו לעיר.

ראש עיריית נהריה רונן מרלי שנפגש עם המשפחות התייחס לחשיבות הרבה שרואה הרשות בנושא. "זו זכות וגם חובה לקלוט את העולים בזרועות פתוחות. זוהי מדינת העם היהודי ואנו מברכים את עשרות המשפחות שבחרו להקים את ביתן אצלנו בנהריה. ממלא מקום ראש העיר דימה אפשטיין וצוות מחלקת הקליטה מלווים לאורך הדרך במקצועיות ובמסירות רבה את העולים המגיעים מאוקראינה לנהריה. אני מודה לארגונים הוולונטריים ולתושבים הרבים שלנו על הערבות ההדדית, שפתחו את הלב ומסייעים בתרומות לעולים שהגיעו וגם לאזרחי אוקראינה".

צילום: דוברות עיריית נהריה

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.