כולנו משלמים מחיר מופרז על המים – אומ"ץ דורשת הקמת ועדה דחופה לגיבוש רפורמה מקיפה בנושא תאגידי המים

ברז מים

תאגידי המים הוקמו על-מנת לייעל את ניהול המשאב החיוני – אולם דוח מבקר המדינה חושף כי ההוצאות האדמיניסטרטיביות של התאגידים מהוות 45% מעלות המים לאזרח יו"ר אומ"ץ, פנחס פליצ'ה פלד: "יש להורות על רביזיה מידית שתמנע את הפגיעה הקשה באזרחי ישראל"

יוקר המחייה בישראל הוא אחד הנושאים המטרידים ביותר עבור מרבית אזרחי המדינה. מים הם מצרך חיוני ובהתאם חשבונות המים הגבוהים מקשים על כולנו. תנועת אומ"ץ, הפועלת למען צדק חברתי ומנהל תקין, נרתמת למאבק – ודורשת מראש הממשלה נתניהו ושר הפנים מיכאל מלכיאלי להקים ועדה שתבחן את התנהלות תאגידי המים.

הרקע לדרישה הוא דוח מבקר המדינה משנת 2020. על-פי הדוח, ההוצאות האדמיניסטרטיביות של התאגידים מהוות 45% מכל חשבון מים – כך שכולנו משלמים באופן קבוע מחיר גבוה על חוסר היעילות של התאגידים שהוקמו בתחילת המאה על-מנת לשדרג את הטיפול במשאב החשוב.

"מתברר כי הגולם קם על יוצרו", כתבו יו"ר אומ"ץ פנחס פליצ'ה פלד ויו"ר המועצה הציבורית של התנועה, עו"ד יצחק מינא, לשר הפנים וראש הממשלה. "התאגדויות המים במתכונתן הנוכחית כיום אינן יעילות, ומייקרות באופן דרמטי את חשבון המים של כל אזרח ואזרח. יש להורות על עריכת רביזיה מידית שתמנע את הפגיעה הקשה באזרחי ישראל".

הפנייה נשלחה גם אל היועמ"שית, גלי בהרב-מיארה. פליצ'ה פלד ציין כי התנועה לא תרפה מהמאבק להפחתת העול המוטל על האזרחים, וכי אם לא תתקבל תשובה בהקדם, אומ"ץ תשקול את המשך צעדיה בנדון.

Image by Myléne from Pixabay

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.