"יהודי כ'ולאן: בין תלות לעצמאות", "חידושים בענייני הפסח בסדורי תימן", "אלבומו האבוד של ד"ר יעקב רוזנר" – אלה רק חלק מהסוגיות המרתקות שהוצגו בכנס ∙ במסגרת האירוע הוענק לד"ר אורי מלמד ספר שנערך לכבודו ∙ ד"ר יגאל בן שלום, נשיא האגודה לטיפוח חברה ותרבות מורשת יהודי תימן: "שמחתי לראות חוקרים צעירים לצד ותיקים, התרשמתי מעומק המחקרים"
האגודה לטיפוח חברה ותרבות מורשת יהודי תימן ערכה בירושלים כנס מקצועי מרתק: שורת חוקרים, צעירים ו-ותיקים, הציגו מחקרים מעמיקים ומקיפים המאירים את יהדות תימן משלל זוויות. נשיא האגודה, ד"ר יגאל בן שלום, ציין לטובה את הרמה הגבוהה של הכנס, וכן את הארגון המופתי של עו"ד ד"ר אריאל מלאכי.
הכנס התקיים במבנה מרהיב העין של המרכז העולמי למורשת יהודי צפון אפריקה אשר שוכן בשכונת מחנה ישראל בירושלים. לאחר ארוחת בוקר קלה, נהנו המשתתפים מהרצאות קצרות בסגנון TED: ד"ר גלעד שפירא הציג מחקר בנושא ר' עקיבא, חמור ושוק במדרש הגדול. ד"ר מרב נדלר-עקירב דיברה על המחקר שלה, שעוסק בפירושי ההפטריות במדרש הביאור. ד"ר יובל ואדעי סקר חידושים בענייני הפסח בסידורי תימן, ואילו ד"ר תום פוגל הרצה על בניית ארכיון קהילתי של שירת הדיואן של יהודי תימן התחתונה.
בהמשך היום הוצגו מחקרים נוספים, ובהם זה של אסנת יששכר על יהודי כ'ולאן בין תלות לעצמאות, וזה של ד"ר קרסטין הנפלד שכותרתו "בין העצמי לאחר: יהודי תימן במחשבה ובמשילות הזיידית". האוצרת יהודית קפלן סיפרה על אלבומו האבוד של ד"ר יעקב רוזנר, "השיבה הביתה מערב".
מושב נוסף של הכנס הוקדש לעיסוק בעצם פעולת המחקר. פרופ' יוסף יובל טובי דיבר על חשיבות ידיעת הערבית הקלאסית, וד"ר מנשה ענזי הציג אתגרים שונים ובפרט את גלות מוזע כמקרה מבחן. בנוסף כלל היום המושקע רב שיח בנושא חוקרים צעירים והאקדמיה בהנחייתו של פרופ' נחם אילן, וארוחת צהריים במסעדת לוצנ'ה שבשכונת ממילא.
במסגרת האירוע הוענק לד"ר אורי מלמד ספר שנערך לכבודו – לקט אורות, אסופת מאמרים בעריכת פופ' נחם אילן. בסיום היום שיבח ד"ר בן שלום את צוות האגודה בראשה הוא עומד על המסירות וההשקעה בארגון הכנס. כמו כן הודה לחיים כהן, יו"ר הפדרציה הספרדית העולמית בישראל, על השותפות רבת השנים ועל אירוח האירוע.