האם חיתוך ירקות ובשר יוכר כ"מחלת מקצוע"

טבח שעבד 25 שנים במלונאות תובע הכרה בפגיעה בכפות ידיו
עו"ד סאמי אבו ורדה
עו"ד סאמי אבו ורדה

הביטוח הלאומי הכיר כבר בפגיעות בכפות ידיים עקב עבודה ממושכת במקצועות שבהן נעשה שימוש בהקלדה ממושכת או שימוש במכשירים רוטטים שגרמו לפגיעות בתעלה הקרפלית.

עכשיו יצטרך הביטוח הלאומי להתמודד עם מקצוע נוסף: טבח.

בתביעה שהוגשה לבית הדין  האזורי לעבודה, טוען טבח תושב אזור הצפון,בשנות ה-40 לחייו, באמצעות עו"ד סאמי אבו ורדה, מומחה לביטוח לאומי ותביעות נזקי גוף,

כי עבודתו במטבח בעסקי המלונאות במשך למעלה מ-25 שנה, גרמה לפגיעה בכפות ידיו והוא סובל מתסמונת התעלה הקרפלית דו צדדית.

בתביעה מתאר הטבח את תנאי עבודתו :5 ימים בשבוע, 8 שעות מדי יום. ביצוע באופן יום יומי פעולות חוזרות ונשנות, תוך שימוש בפרקי ידיו, כדוגמת: חיתוך ירקות, חיתוך בשרים, פירוק עופות.

"כל אחת מן הפעולות לעיל בוצעה במשך מספר שעות מדי יום, תוך שימוש בסכין ומשטח חיתוך" טוען הטבח..

כתוצאה מתנאי עבודתו " הפעולות החוזרות ונשנות, וזעזועים המיקרוסקופיים בגין אלפי תנועות חיתוך על גבי קש החיתוך מדי יום ביומו," הוא החל לסבול מהתסמונת שפגעה בכפות ידו.

הטבח פנה למוסד לביטוח לאומי בבקשה להכיר בפגיעה בידיו כמחלת מקצוע או כפגיעה בעבודה על פי תורת המיקרוטראומה, אבל בקשתו נדחתה. 

כאמור בית הדין לעבודה יצטרך עתה לתת את דעתו לסוגיה ז על רקע פסקי דין קודמים בהן תסמונת התעלה הקרפלית הוכרה כמחלת מקצוע.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.