"כמו במשטרים אפלים": תנועת אומ"ץ תוקפת את הצעת החוק לשליטה בתקשורת של השר קרעי

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה את "חוק השידורים" של שר התקשורת שלמה קרעי * יו"ר אומ"ץ, פנחס פליצ'ה פלד: "זוהי סכנה של ממש לדמוקרטיה" * יו"ר המועצה הציבורית של אומ"ץ,

עו"ד יצחק מינא: "הצעת החוק כוללת סעיפים בעייתיים רבים, ומתעלמת מחוות דעת של היועצת המשפטית לממשלה" * בתנועת אומ"ץ מבהירים כי ייאבקו בכל ניסיון לפגוע בתקשורת החופשית בישראל  

תקשורת חופשית היא מרכיב הכרחי בדמוקרטיה אמיתית. בתנועת אומ"ץ, שנאבקת למען הדמוקרטיה בישראל, מתריעים מפני רפורמה חדשה שמנסה לקדם שר התקשורת, שלמה קרעי.

"חוק השידורים של השר קרעי מחסל את כלב השמירה של הדמוקרטיה", הצהירו ראשי אומ"ץ, היו"ר פנחס פליצ'ה פלד ויו"ר המועצה הציבורית של התנועה, עו"ד יצחק מינא. "אם החוק ייכנס לספר החוקים, מדינת ישראל תצטרף לשורה לא מכובדת של משטרים אפלים, כמו במדינות דיקטטוריות בדרום אמריקה".

בתנועת אומ"ץ מדגישים כי הצעת החוק של השר קרעי כוללת גם צעדים חיוביים ונחוצים – למשל פתיחת האפשרות לרכישת ערוצים בודדים מבלי להתחייב לחבילת ערוצים גדולה ויקרה – אבל השורה התחתונה היא פגיעה בציבור: "הבטחותיו של השר קרעי לחיסכון לכל משפחה הן מלכודת דבש שנועדה לפתות את אזרחי ישראל. בפועל מטרתו אחת, והיא שליטה פוליטית מוחלטת בתקשורת על-מנת למנוע ביקורת על הממשלה ושריה", אמר פליצ'ה פלד. "מצב כזה מהווה סכנה של ממש לדמוקרטיה".

עו"ד יצחק מינא הוסיף כי קיימת חוות דעת מפורטת מטעמה של היועצת המשפטית לממשלה אשר מצביעה על שורת ליקויים בחוק ובאופן הכנתו. "אוי לה לכנסת שתדון בהצעה שכולל סעיפים בעייתיים רבים ואשר מתעלמת מעמדת גורמי המקצוע המשפטיים". בין הליקויים עליהם מצביעים משפטנים: הגשת הצעת החוק עוד בטרם הושלמו תהליכי עבודה הכרחיים מול משרד המשפטים, היעדר דברי הסבר ונימוקים לחוק (על אף שהוא מתפרס על למעלה מ-100 עמודים), ביטול המנגנונים שמבטיחים את עצמאות הגופים המפקחים על כלי התקשורת, פתח להשפעה ישירה ועקיפה של הדרג הפוליטי על שידורים, פגיעה בחברות החדשות של ערוצי הטלוויזיה ועוד. בתנועת אומ"ץ התחייבו להמשיך להיאבק בניסיון ההשתלטות על התקשורת החופשית.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

לקריאה נוספת

פייסבוק

אינסטגרם

טוויטר