"אנשים שמפרים את הנחיות משרד הבריאות הם כמו אנשים שמתנגדים לחיסונים"

"אנשים שמפרים את הנחיות משרד הבריאות הם כמו אנשים שמתנגדים לחיסונים שלא פועלים להגן על הבריאות של חבריהם. אמנם אין לנו חיסון לנגיף הקורונה, אך יש לנו חיסון חברתי. הצעדים שמשרד הבריאות נוקט ובהם הסגרי הבית הם סוג של חיסון שמגן על אוכלוסיית הקשישים שהם אלה שנמצאים בסיכון הגבוה למות מהמחלה", אמר פרופ' חגי לוין, יו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור של ההסתדרות הרפואית בישראל ובית הספר לבריאות הציבור של האוניברסיטה העברית והדסה, בכנס בנושא הקורונה שהתקיים היום (יום חמישי 5.3.2020בבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת חיפה.

פרופ' לוין התייחס בדבריו לסיטואציה הפוליטית המורכבת בה אנו נמצאים בימים אלה ואמר כי "הדברים חייבים להיות מתואמים ולהיות מעל כל מחלוקת פוליטית. אנחנו נמצאים בתקופה שהיא מאוד מורכבת מבחינה פוליטית זאת תקופה של ממשלת מעבר, ללא כנסת מתפקדת. הדבר הזה הוא שמסכן אותנו באירוע הנוכחי. אנחנו חייבים מנהיגות שתוביל אותנו בדרך הנכונה, בדרך משתפת ומשותפתלא ייתכן שמשרד אחד ייצא נגד משרד אחר. הדברים חייבים להיות מתואמים ולהיות מעל כל מחלוקת פוליטית". 

בהתייחסו  למצב מערכת הבריאות בכלל ולרופאי בריאות הציבור בפרט אמר ד"ר לוין כי "לצערנו, למרות התראות רבות של אנשי מקצוע ושל איגוד רופאי בריאות הציבור לא נעשו מספיק מאמצים לחזק את מערכת בריאות הציבור ברפואה הציבורית ועכשיו יש הזדמנות גדולה לקחת את האירוע הנוכחי לתקן ולשנות כיוון".

פרופ' מנפרד גרין מבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת חיפה אמר כי "אנחנו בתחילת התפרצות המגפה ויכול להיות שזה יסתיים יותר מהר ממה שחשבנו. אך על פי הניסיון שלנו יש סיכוי שזה ימשך עוד חודשים רבים".


בהתייחסו לאיום הקיומי של מגפת הקורנה אמר פרופ' גרין כי " המגפה היא באמת איום משמעותי, אך המדינה שלנו מסוגלת להתמודד עם מצב זה. יש לנו את האמצעיםלהתמודד עם ההתפרצות, אבל אנחנו צריכים שיתוף פעולה של הציבור בנושא. זה לא אסון לאומי ולא יהיה אסון לאומי, זה אתגר בריאותי ואנחנו נצליח להתמודד איתו".


בכל הקשור להנחיות משרד הבריאות אמר פרופ' גרין כי "ההנחיות של משרד הבריאות מבוססות על התרחישים הגרועים ביותריש טענות על כך שמשרד הבריאות מגזים בהנחיות. אבל חשוב לדעת שלמרות ההשלכות הכלכליות, הנחת העבודה של משרד הבריאות גורמת לנו להיות מוכנים ועם הזמן זה יהיה קל יותר".

ד"ר עסאם דאווד, ראש תחום בריאות הנפש בארגון Humanity Crew דיבר על ההשפעה של התפרצות הקורונה והשיח הציבורי והתקשורתי סביב ההתפרצות על אנשים הסובלים ממחלות נפש. "המשבר יכול להחמיר מחלות קיימות וגם לגרום להתפרצותן של מחלות נפש אצל אנשים שלא היו חולים עד כה" הוא אמר והוסיף כיחשוב לזכור שגם הרופאים ואנשי הצוותים הרפואיים נמצאים תחת לחץ גדול ולכן חשוב להפעיל מערך סיוע נפשי גם לצוותים אלה. 


לגבי הדרך להתמודד עם חרדות ופחדים של ילדים, אמר ד"ר דאווד שיש חשיבות רבה לדבר עם הילדים כדי להבין מה הם יודעים, או חושבים שהם יודעים, על האירועים ולתקן אותם במקרה הצורך. "לילדים יש נטייה ליצור פנטזיות על סמך מידע חלקי או לא נכון שיש להם וחשוב שנדע לתת להם את המידע הנכון", הוא אמר. 

 



Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.