Site icon פוזיציה!

נופשים ולא משמינים

מאת דנה פרידמן פוני דיאטנית קלינית במרפאות כללית במחוז חיפה וגליל מערבי

לצאת ולנפוש זה תמיד כיף ומשחרר, במיוחד בתקופה כזאת, בה היינו סגורים בבית תקופה ארוכה למדי. אז רגע לפני נסיעה לחופשה במלון או בצימר 10 דברות כיצד להתנהל נכון בחופשה מבחינה תזונתית:

  1. סדר יום וסדר ארוחות – הקפידו גם בחופשה על 3 ארוחות מסודרות ביום (בוקר, צהריים וערב). החופשה מגיעה בד"כ עם ארוחת בוקר, אז שליש בעיה כבר נפתרה….. ואז לאכול במסעדה ארוחה מלאה ועוד ארוחה קלה. מי שהזמין חצי פנסיון, יהנו גם מארוחת ערב עשירה, אז בצהריים די במשהו קליל, כמו סלט או כריך. למי שיש רק ארוחת בוקר, ניתן
  2. כמויות ושליטה- חדרי האוכל בבתי המלון יפעלו בשל הקורונה במתכונת של הגשת המזון.  נכון, שנתגעגע למזנון עשיר ושופע ולקחת מכל הבא ליד, אבל בואו "נהפוך את הלימון ללימונדה" ונמצה את היתרונות בהגשה:  אכילה איטית יותר, כמויות קטנות יותר ויכולת שליטה כי לא "העיניים אוכלות", אלא מחליטים עם הראש מה להזמין.

לאחייבים לטעום מהכול ביום אחד, אפשר לטעום כל יום מנה אחרת מהתפריט.

הימנעו ! משתייה ממותקת, מיצים, שייקים, מילקשייק– הם מכילים המון סוכר ובעלי תכולה קלורית גבוהה.

אוהבים קפה חם או קר?  פנקו את עצמכם ב-2-3 כוסות קפה ביום עם מעט חלב וללא תוספת סוכר.  לא מוותרים על קפה הפוך ?,הסתפקו  באחד ביום, קטן עם חלב דל שומן .

צילום : דוברות כללית

Exit mobile version