גם בזמן מלחמה ממשיכים ללמוד, ליצור ולתרום לקהילה: תלמידי עירוני ג׳ מובילים עשייה חינוכית ערכית בלמידה מרחוק

דוגמאות לכרזות שיצרו התלמידים

על רקע ימי הלחימה והמעבר ללמידה מקוונת, תלמידי בית הספר עירוני ג׳ בחיפה ממשיכים בפעילות חינוכית משמעותית, המשלבת ידע, ערכים ויצירה – גם מהבית

במסגרת שיעור ביולוגיה מקוון עם המורה דניאל פלורין בכיתה ט׳, חיברו התלמידים את נושא הלימוד: סוגי הדם — לערכי יום המעשים הטובים, המצוין מדי שנה במועד זה. התלמידים יצרו כרזות הקוראות לציבור לתרום דם ולהעלות מודעות לחשיבות התרומה להצלת חיים. במסגרת המשימה הונחו התלמידים לשלב בכל עבודה לפחות עובדה מדעית אחת הנוגעת לסוגי הדם, ובכך חיזקו את החיבור בין ידע מדעי לאחריות חברתית.

הכרזות עוצבו באמצעים דיגיטליים מתקדמים, תוך שימוש בכלי בינה מלאכותית, ושילבו דמויות מאוירות, מסרים חזותיים ושפה עיצובית מגוונת. התוצרים מבטאים יצירתיות, חשיבה ביקורתית ויכולת ליישם ידע לימודי במציאות החיים.

במקביל, במסגרת שיעורי האנגלית של הכיתות המדעיות בשכבת ח׳ עם המורה מור פלדמן, למדו התלמידים על דרכים לחיזוק מורל העורף האזרחי לאורך ההיסטוריה. כחלק מהלמידה נחשפו לפוסטרים וכרזות מארצות הברית ומבריטניה מתקופת מלחמות העולם הראשונה והשנייה, ששימשו כלי לעידוד האוכלוסייה האזרחית.

בהשראת הדוגמאות ההיסטוריות, ובאמצעות חקר ועבודה עצמית תוך שימוש בכלי בינה מלאכותית, יצרו התלמידים כרזות מקוריות סביב נושא "שאגת הארי", המבטאות חוסן אזרחי, ערבות הדדית ותקווה.

יונה יהב, ראש עיריית חיפה: "דווקא בימים של לחימה ואתגר, חשוב לנו להמשיך לטפח את הרוח החינוכית שמאפיינת את חיפה. מערכת החינוך בעיר מוכיחה שוב כי גם כאשר הלמידה מתקיימת מרחוק, ניתן להמשיך לייצר חיבור עמוק בין ידע, ערכים ותרומה לחברה. העשייה המרשימה של תלמידי עירוני ג' – המחברת בין מדע, יצירתיות, טכנולוגיה וערבות הדדית – היא בדיוק החינוך שאנו מבקשים להוביל: חינוך שמעודד סקרנות, אחריות חברתית ומעורבות בקהילה. תלמידי חיפה אינם רק לומדים מציאות, הם גם פועלים לשנות אותה לטובה, וגם בתקופות מורכבות הם מוכיחים עד כמה הדור הצעיר בעיר שלנו ערכי, יצירתי ומעורר השראה".

אילנה טרוק, ראש מינהל חינוך, תרבות וספורט בעיריית חיפה: "גם בימים אלה של אי ודאות ואתגר, מערכת החינוך בחיפה ממשיכה להוביל למידה משמעותית ורלוונטית. הפרויקט הנהדר של תלמידי עירוני ג' הוכיח כי גם בלמידה מרחוק אפשר לחבר בין ידע מדעי, יצירתיות וערכים של ערבות הדדית ותרומה לחברה. זו בדיוק המהות של חינוך במיטבו, היכולת להפוך ידע לעשייה שמחזקת את הקהילה גם בתקופות מורכבות".

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. משה

    יוזמה מבורכת ודניאל באמת מורה תותח🙌🏻

  2. ברק

    דניאל מורה מהמם ומוכשר!👏🏼

כתיבת תגובה

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

לקריאה נוספת

פייסבוק

אינסטגרם

טוויטר