פוענח רצח המנוח יאסר אבו אלהיג'א על ידי היחידה המרכזית של מחוז צפון. מחומר החקירה עולה כי הנאשמים תכננו לרצוח את קרוב משפחתם בעת שהסתפר אך פגעו בשוגג גם בספר שמצא את מותו כעבור זמן קצר.

תמונות מהמוצגים שחשפו חוקרי הימ"ר. קרדיט : דוברות המשטרה

בתאריך 07/07/26, סמוך לשעה 13:00, התקבל דיווח במשטרת ישראל אודות מספר נפגעי ירי בתוך מספרה ברחוב ראשי בעיר טמרה. מהמקום פונו שני נפגעים- יאסר אבו אלהיג'א תושב טמרה בן 34 (הספר) שבהמשך נקבע מותו וקורבן נוסף בן 39 (הלקוח) שפונה במצב קשה.

עם קבלת הדיווח הוקפצו למקום כוחות גדולים מהמחוז הצפוני בליווי חוקרי זירה ואנשי מקצוע נוספים ובתום הערכת מצב, הועברה החקירה לטיפול היחידה המרכזית (ימ"ר) של מחוז צפון.

מחומר החקירה עלה, כי הרוצח הגיע למספרה מצויד באקדח על אופניים חשמליים ועם הגעתו לכניסת המקום ירה לעבר שני הקורבנות. במהלך החקירה נחקרו בימ"ר מספר כיוונים שהתמקדו תחילה בשני קורבנות הירי, אך לאחר מספר ימים התמקדו החוקרים בסכסוך משפחתי ואלים הקשור ללקוח שנפגע קשה.

כ-10 ימים לאחר מכן, בעקבות פעולות מתקדמות, הצליחו החוקרים לשים את ידם על מקום מסתור האופניים ששימשו את הרוצח, לתפוס את הקסדה וכן את הבגדים איתם היה הרוצח ביום האירוע לאחר שהוסלקו בתוך מיכל.

בתאריך 19/07/26, עם הפיכת החקירה לגלויה נעצרו מספר חשודים בהם שני הנאשמים- נאשם ראשון בן 17 (פרטיו אסורים בפרסום) שעל פי חומר החקירה ביצע את הירי הקטלני לעבר דודו ונאשם נוסף בן 19- בן דודו של הנאשם הקטין ואחיין של יעד החיסול שעל פי חומר החקירה ביצע סיורים מקדימים לפני הרצח וסייע בהימלטות הרוצח מהאזור.

בתוך כך, כחלק מפעולות החקירה השונות, חשפו חוקרי הימ"ר תמונה במכשירו הסלולרי של הנאשם הקטין תמונה בה נצפה הנאשם מצולם לכאורה עם שני אקדחים.

הבוקר, עם סיום שלב החקירה תגיש פרקליטות מחוז חיפה באמצעות עו"ד יוסי גימפל כתב אישום לצד בקשה למעצר השניים עד תום ההליכים בבית משפט המחוזי בחיפה.

ניצב מאיר אליהו מפקד מחוז צפון

"פענוח תיקי רצח וסיכול הפשיעה החמורה נמצאים בראש סדר העדיפויות של מחוז צפון. משטרת מחוז צפון משקיעה את מיטב המשאבים, האמצעים הטכנולוגיים, היכולות המודיעיניות והכוחות המיומנים ביותר כדי להגיע לכל זירה, לפצח כל תיק ולמצות את הדין עם החשודים.

גם ברגעים אלה מיטב שוטרינו פועלים בכל הכוח בכדי לפענח את התיקים הקיימים , למצות את הדין עם העבריינים ולוודא שכל מי שנוטל חלק בפשיעה החמורה יושם מאחורי סורג ובריח."

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email

כתיבת תגובה

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.